Kursus Personal Trainer 2014

Masuk tahun baru 2014. Apa azam tahun baru anda? Apa perancangan tahun 2014? Jom bersama National Association for Fitness Instructor menjadi seorang Personal Trainer yang hebat dan gagah perkasa! Tarikh kursus tahun depan dah keluar. Kursus Certified Personal Trainer NAFI dibuat setiap 3 bulan. Kursus seterusnya diadakan pada tarikh-tarikh berikut:

20 hingga 23 Mac 2014
12 hingga 15 Jun 2014
25 hingga 28 September 2014
18 hingga 21 Disember 2014

NAFI 2014

Apa tunggu lagi? Tandakan kalender dahulu. Kursus ini terhad untuk 30 orang. Sementara anda masih membaca ini, dah ada 3 orang yang mendaftar untuk kursus bulan 3.

Berapa harganya?

Kursus 20 – 23 Mac 2014
Early Bird sebelum 1 Januari 2014 RM 1727
Early Bird sebelum 15 Januari 2014 RM 1934
Early Bird sebelum 1 Februari 2014 RM 2149
Early Bird sebelum 1 Mac 2014 RM 2399
Harga selepas itu RM 2599

Kursus Jun, September dan Disember? Early Bird 3 bulan sebelum tarikh kursus, RM 1727.Kursus Kecergasan 2021

Soalan: Apa perbezaan NAFI dengan Association lain yang menawarkan kursus Personal Trainer?

Jawapan: Setiap satu ada kelebihan masing-masing. Kebanyakan yang lain berasal daripada luar iaitu Amerika, dan sebagainya. NAFI ditubuhkan di Malaysia pada tahun 2006. NAFI mendapat sokongan badan dunia di Hungary, akan tetapi kajian-kajian bertumpu di Malaysia untuk mendapatkan norma Malaysia yang sesuai dengan rakyat tempatan. NAFI masih baru kalau dibandingkan dengan yang lain dan pemasarannya agak perlahan pada pasaran awam. NAFI lebih tertumpu pada projek kerajaan sebelum ini seperti PERSENAM, Perubatan Melalui Senaman. PERSENAM diendose oleh Kementerian Kesihatan.

NAFI juga satu-satunya Persatuan yang mengeluarkan sijil CPT bersama dengan kolej, Asia College of Exercise and Sport Medicine. Kolej yang ada MQA. NAFI baru melangkah ke pasaran awam menyebabkannya nampak seperti baru. Pemasaran dilakukan oleh ZK Team.

Soalan: Apakah kursus yang ditawarkan oleh NAFI?
Jawapan: NAFI menawarkan kursus seperti Fitness Instructor, Aerobic Instructor, Certified Personal Trainer, Exercise Therapist, Fitness Specialist dan banyak lagi. NAFI juga melalui ACESM menawarkan Diploma Sains Senaman. Degree pada masa akan datang.

Tiada siapa yang boleh mengubah diri anda menjadi lebih kaya, berjaya serta bahagian melainkan diri anda sendiri. Ketahui potensi kerjaya sebagai Personal Trainer melalui siri-siri Career Talk. Tarikh Career Talk akan diberitahu kemudian.

 CPT

 Alamat N.A.F.I

National Association for Fitness Instructor,
No.58-3, Jalan Setia Prima (S) U13/S,
Setia Alam Seksyen U13,
40170 Shah Alam, Selangor.

*Kos tidak termasuk penginapan. Butiran lanjut mengenai kursus akan diberitahu kemudian. *

Sebelum anda mengisi borang. Anda dikehendaki membuat bayaran terdahulu di :

MAYBANK

512 996 000 809

ZK Dinamik (M) Sdn Bhd

dan muat-naikkan bukti pembayaran di borang yang disediakan:

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 23 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Zaki Khan merupakan bekas atlet Strongman Malaysia. 2 kali bertanding di peringkat dunia, 2 kali peringkat Asia. Pernah dapat tempat ke 3 Arnold Classic.

Facebook Twitter YouTube 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This
error: